Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Prima seizoenstart Drugsadvies Sidecarshop Racing

Prima seizoenstart Drugsadvies Sidecarshop Racing

Met de derde en de tweede plaats in de eerste grote internationale zijspanrace van dit seizoen, kijkt het team Drugsadvies Sidecarshop Racing uit Grolloo tevreden terug op de seizoenstart. Op het circuit van Brno (Tsjechië) verliepen de twee races voor stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Ens) naar wens en met vertrouwen kijkt het duo uit naar de eerste race voor het Nederlands Kampioenschap, over twee weken in Hengelo (Gld).
De wedstrijd in Brno, meetellend voor de Int. Sidecar Trophy, was direct een krachtmeting met internationale toppers. Tijdens de sprintrace, zaterdag, kregen Endeveld en Remmé direct al aansluiting met de kopgroep. Team Drugsadvies Sidecarshop Racing vormde direct al een bedreiging voor de Engelse combinatie van Tim Reeves, die na enige tijd probleemloos kon worden gepasseerd. Daarna werd de Zwitser Peter Schröder ingerekend en schoven Endeveld en Remmé door naar de derde plaats.
Ze kregen de Duitser Mike Roscher in het vizier. Waar Endeveld in voorgaande jaren deze snelle BMW-coureur amper kon bijhouden, bleef hij op het circuit van Brno prima in het spoor van Roscher. Endeveld en Remmé kwamen evenwel niet dichterbij en moesten genoegen nemen met de derde plaats. De winst ging naar de Duitse combinatie Sattler/Neubert.
In race twee, die zondagmiddag verreden werd, finishten Endeveld en Remmé als tweede. Ze lieten Reeves/Wilkes achter zich, maar konden geen bedreiging vormen voor de winnaars Schröder/Werth.
“De race op zondag was aanmerkelijk minder spannend dan die op zaterdag en de eerste race gaf ons ook meer voldoening”, aldus stuurman Kees Endeveld na afloop. “De tweede race was een eenzame wedstrijd voor ons. Maar met de derde en tweede plaats zijn wij bijzonder tevreden. Wij zitten nu al op het punt waar we in voorgaande seizoen enkele wedstrijden extra voor nodig hadden.”
Door de set up van de 1000cc Yamaha vlak voor de eerste race nog iets te optimaliseren, liep de machine van Team Drugsadvies Sidecarshop Racing prima en dat geeft Endeveld vertrouwen voor het vervolg van dit nog prille seizoen. “Deze wedstrijd gold puur als test en zowel het motorblok als het nieuwe frame, de Adolf RS01, voelen perfect aan. We gaan dan ook vol goede moed naar de eerste ONK-race van dit seizoen.”
Die eerstvolgende wedstrijd voor Endeveld en Remmé is in het weekend van 6 en 7 mei. Dan wordt op de Varsselring in het Gelderse Hengelo de eerste race meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap in de zijspanklasse verreden.


 

Grote wijzigingen binnen team Streuer

26 november 2016.
Team Streuer heeft laten weten dat Geert stopt als passagier van Bennie. Vanaf aankomend seizoen is de 600cc motorregel in het WK van kracht. Een nieuwe regel waar Geert niet achter kan staan. Tevens wil hij meer tijd kunnen vrijmaken voor zijn familie. Hij wil de tijd hebben om zijn kinderen te kunnen aanmoedigen in het beoefenen van hun sport.
Naast Geert zullen ook Auke, Siep, Henk en Jan er mee stoppen. Mede door de leeftijd wordt het racen in combinatie met het werk als erg zwaar ervaren. Zoals Bennie het mooi weet te omschrijven “Tijdens een WK-weekend worden er meer uren gedraaid, dan door de week bij een baas”. Voor Jan kwam er nog een extra reden bij, hij heeft zich namelijk toegelegd op het racen met een klassiek zijspan.
Voor het nieuwe jaar gaat er dus veel veranderen binnen het team. Bennie een vervanger voor Geert gevonden in de persoon van fransman Kevin Rousseau. Kevin is jaren de vaste passagier geweest bij de Fransman Sébastien Delannoy. Afgelopen seizoen zijn zij Frans kampioen geworden en derde in de eindstand van het WK. Kevin heeft dus bewezen dat hij genoeg potentie heeft.

Er was nog een andere uitdaging. Wil hij namelijk doorgaan op WK-niveau dan zou er een span opgebouwd moeten worden met een 600cc motor. Deze uitdaging heeft hij weten op te lossen door nagenoeg alle benodigde onderdelen voor een 600cc span te kopen van team Birchall. Bennie heeft intussen al bijna een nieuw span klaar staan voor het aankomende seizoen.

In aankomende weken zal de WK-kalender voor 2017 bekend gemaakt worden en als de geruchten kloppen wordt dit wederom een mooie kalender. Tegen alle verwachtingen in wordt er tevens aangegeven dat het aantal vaste teams gegroeid is.

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 7 gasten online
Kettingsponsor Spruit