Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Stapje vooruit voor Rainbow racing

Dit maal zijn we aangekomen in Oost Duitsland in het plaatsje Schleiz, waar de tweede wedstrijd verreden gaat worden.
Een straten circuit waar de baan weer een stuk smaller is dan dat we zagen in Brno.
Wat altijd mooi is het publiek dat hier zeer enthousiast is voor de zijspannen, dit is ook een van de weinige plaatsen waar ze met foto’s komen  om hier een handtekening op te krijgen.
Mooi om te zien dat de sport hier blijft leven en dat maakt het voor ons ook weer erg leuk.

Omdat de settings van het zijspan nog stonden zoals in Brno was er op de vrijdagavond nog wat werk om alles te verstellen voor dit circuit.
De data van vorig jaar erbij gehaald om te zien hoe alles heeft gestaan, en alleen de gearing moest worden aangepast. Na de eerste kwalificatie zouden we meer weten hoe alles staat.

Maar we komen om te rijden dus op zaterdag zijn er 2 kwalificaties om een startplek te bemachtigen.
De weersverwachtingen zijn niet al te best dus hopen op een droge baan.
Voor Jarno een nieuw circuit maar het tempo houden we al hoog in de eerste training om toch een redelijke tijd te kunnen zetten. Want nu scheen de zon nog en hadden we een droge baan tot de beschikking. Ook voelde alles goed aan en was er geen werk nodig rondom het zijspan voor de settings. Helaas kwamen in de middag wat wolken opzetten en met daarbij wat druppels regen.
Toen wij de baan weer op mochten was het half nat , dus hebben we de intermediats gemonteerd voor de 2 kwalificatie. Dit zijn moeilijkere omstandigheden want de grip was moeilijk te vinden, hierdoor werd de tijd ook niet verbeterd. Maar een goede 7 positie met de concurrent Beart/Mahl achter ons en Bereuter/Marklin twee plaatjes voor ons.
Ook werd de sprint wedstrijd van 6 ronden op zaterdag verreden, en ondertussen is de zon erbij gekomen en alles weer opgedroogd.
Start van de eerste wedstrijd gaat goed en hebben aansluiting met het kopgroepje. Het tempo verschil is te groot en moeten lossen om ons eigen tempo te blijven rijden. We blijven aardig voor Beart/Mahl maar nog drie rondes te gaan komen ze langzaam dichterbij.
In de laatste ronden maken zij een fout en kunnen wij zonder druk finishen als 6e.

Voor de zondag zag het er allemaal wat anders uit, in de nacht is het blijven regenen tot in de vroege ochtenduren. Iedereen hoopt op beter weer want in de regen vinden de meeste niks.
We hebben geluk en de baan is bijna opgedroogd dus de slicks staan eronder.
Ook nu weer een redelijke start maar grip is nog niet overal hetzelfde door wat natte plekken in de baan.
Na een halve ronde begint het weer te druppelen en valt het tempo voor ons wat in elkaar.
Hierdoor konden we meteen aansluiten en zo Bereuter/Marklin voorbij en proberen aan te sluiten met de rest.
Gezien de natte plekken op het snelste gedeelte doen we daar rustig aan en verliezen we aansluiting met de kop.
De laatste 8 ronden word er eenzaam rond gereden maar wisten onder deze omstandigheden toch nog de rondetijd te verbeteren.
Ook nu finishen we als 6e en pakken we weer goede punten voor de 1000cc klasse in de Trophy.
Een weekend waar we weer progressie hebben gemaakt en dit willen we zo doorzetten het gehele jaar.
Het is nu kort dag want op 27/28 mei zijn we aanwezig op circuit Rijeka in Kroatië.

Laatst aangepast (woensdag, 17 mei 2017 12:24)

 

Endeveld en Remmé tevreden na ONK race Hengelo

Zijspanequipe Kees Endeveld (Grolloo) / Jeroen Remmé (Ens) is tevreden teruggekeerd van de races in het Gelderse Hengelo. Daar eindigde team Drugsadvies Sidecarshop Racing zondag op de tweede en de derde plaats in races die meetelden voor het ONK, Open Nederlands Kampioenschap in de zijspanklasse. Hoewel naast de overwinning werd gegrepen, ziet het koppel voldoende perpectief voor hoge klasseringen in de volgende ONK-races.
Nadat in de kwalificatie de tweede startplaats was gerealiseerd, ging het duo in race 1, zondagochtend, voortvarend van start en wist direct de tweede plaats te consolideren achter het Nederlands/Belgische span Smits/Verbrugge. Enkele ronden later werd team Drugsadvies Sidecarshop Racing gepasseerd door de Nederlanders Wiggert Kranenburg en Jermaine Middegaal, waardoor de Drentse equipe terugzakte naar plek drie. Later in de race raakten Smits en Verbrugge van de baan, waardoor Endeveld en Remmé de tweede plek weer in handen kregen en deze niet meer afstonden. Kranenburg en Van Middegaal waren weliswaar wat sneller, maar groot was het verschil in snelheid niet.
Aan het eind van de zondagmiddag werd in race 2 de derde plaats behaald. Vanaf de tweede startplaats moesten Endeveld en Remmé toestaan dat Kranenburg/Van Middegaal direct naast hen kwamen. Gezamenlijk gingen de twee spannen de bocht door, waarna Kranenburg toch het onderspit moet delven en Endveld/Remmé de tweede plaats innamen. Hoewel koploper Smits/Verbrugge bij Endeveld/Remmé in het vizier kwamen, kon team Drugsadvies Sidecarshop Racing niet dichterbij komen. Door een schakelfoutje moesten Endeveld en Remmé zelfs toestaan dat de Engelsman Colin Nicholson met zijn Nederlandse bakkeniste Ilse de Haas hen passeerden. Ook Kraneburg/Van Middegaal kwam nog voorbij, maar uiteindelijk gelukte het stuurman Kees Endeveld met passagier Jeroen Remmé de derde plek weer terug te pakken met hun Kawasaki ZX10R 1000 cc krachtbron. Op die plaats werd het duo ook afgevlagd op de Varsselring in Henglo.
Kees Endeveld na de race: “Hoewel het stratencircuit mij niet echt ligt en ik het een lastige baan vind, ben ik erg blij dat de organiserende vereniging Hamove nog steeds races organiseert en wij kunnen starten. Gezien de ervaringen dit weekend, denk ik dat we een goede stap gezet hebben en op de goede weg zijn om ons doel, het Nederlands Kampioenschap, te halen. De volgende races vinden uitsluitend op echte racecircuits plaats en daar moeten we onze slag slaan.”
De eerstvolgende wedstrijd wordt verreden in Duitsland, op de Nürburgring. Het komende weekend, 13 en 14 mei, worden daar races voor het Internationale Duitse en het Open Nederlands Kampioenschap gehouden. Het team gaat er met vertrouwen naar toe.

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 4 gasten online
Kettingsponsor Spruit