Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Succes en zware pech liggen vlak bij elkaar op het Circuit van Schleitz

2 en 3 juli 2016. Drie Nederlandse Teams. Het team Nijland/Steenbergen op het Roman Racing zijspan.  Het Rainbow Racing team met Robbert aan het stuur en passagier Rosa Horn. Verder Kees Endeveld met Jeroen Remmé. En een Nederlandse passagier Arjen Portijk als invaller bij rijder Milan Spendal.

Na de onder natte omstandigheden verreden trainingen is er op zondag morgen de Sprintrace.  Een spannende strijd om de 1e plaats tussen Spendal en Endeveld. En een ze goede start voor JW Nijland Zorgen voor een prachtig podium met 5 Nederlanders.

1 = Kees Endeveld/Jeroen Remmé.
2 = Milan Spendal/Arjen Portijk
3 = Jan Willem Nijland/ Dennis Steenbergen

Het Rainbow team met Robbert die zijn eerste wedstrijd rijdt. Komt netjes binnen met nog geen minuut achterstand op Endeveld.

Daarna volgt ‘s-middags de Goldrace.De race wordt na verwachting gereden zonder regen maar wel op een nog natte baan. Na de start in de 1e ronde gaat helaas het  Rainbow Racing over de kop in "der Seng". Robbert heeft niets. Rosa is even in het ziekenhuis geweest ter controle , ze mag na controle weer naar huis. Heeft er een hersenschudding en een gekneusde enkel aan overgehouden. Het zijspan is er erger aan toe. Geheel afgeschreven.
De race gaat in een verkorte versie verder. De strijd om de 1e plaats die volgt, dezelfde 2  teams, uitslag net even anders. Ook De strijd om de 3e en 4e plaats is jammer genoeg voor Jan Willem ook net even andersom.

De uitslag van de race

1 = Milan Spendal/Arjen Portijk
2 = Kees Endeveld/Jeroen Remmé.
3 = Chris Baert/Mahl
4 = Jan Willem Nijland/ Dennis Steenbergen

Een eerste overwinning van de trotse passagier Arjen.

Laatst aangepast (woensdag, 06 juli 2016 07:57)

 

WK Pannoniaring in Hongarije

25 juni 2016. Pannoniaring in Hongarije.

Kwalificaties en sprintrace voor de WK zijspannen. Dit gebeurde onder tropische omstandigheden met zeer hoge temperaturen. Gezien de uitslagen van de vrije trainingen, op de vrijdag, werd er een spannende dag verwacht en dat werd het zeker.
Al tijdens de eerste kwalificatie werd duidelijk dat de verschillen erg klein waren. De strijd om de pole positie kwam al snel op gang. Schlosser pakte in zijn eerste ronde de snelste tijd, direct gevolgd door team Streuer die ook een snelle openingsronde kende. Streuer – Koerts zetten hun snelste tijd direct al in hun 2e snelle ronde en ook de ronden hierna waren zeer snel en constant. Ondertussen had het Finse duo Päivärinta – Kainulainen de voorlopige pole overgenomen. Ook de Fransman Delannoy kwam op stoom en tekende voor de 3e tijd. Halverwege deze sessie kwam het Engels – Franse duo Reeves – Cluze de baan op en stelde direct orde op zaken. De snelste tijd werd door Reeves op de klokken gezet. Aan het einde van de eerste kwalificatie stond de top 5 binnen 1 seconde.

Bennie Streuer en Geert Koerts meldden dan ook tevreden terug te kijken op deze 1e kwalificatie waarbij zij de 5e plaats noteerden. Je kan met deze temperaturen, maar 1 á 2 ronden maximaal gaan en dan is het beste van de banden er wel af, was het commentaar van Streuer. Ook het verschil tussen P6 en P9 was met 1 seconde minimaal, maar moesten al wel 2 seconden toegeven op de top 5.

Tijdens de 2e en beslissende kwalificatie bleef het lang stil op de baan. Pas na 10 minuten kwam Delannoy als eerste van de top 5 naar buiten. Zij verbaasden direct iedereen door tegen alle verwachtingen in de pole tijd met maar liefst een halve seconde te verbeteren. Hier had geen team een antwoord op.

Sprintrace
Al direct na de start gebeurde wat iedereen gehoopt had. Er ontstond namelijk een spannende wedstrijd. Er ontstond een kopgroep van maar liefst 6 teams. Aangevoerd door de teams van Reeves en Päivärinta, maar direct gevolgd door Delannoy, Schlosser, Streuer en de goed gestarte Holden. Bij het ingaan van de 2e ronde leek het of Reeves en Päivärinta iets konden weglopen bij Delannoy en Schlosser.  Maar deze hadden bij het ingaan van de 3e ronde al weer de aansluiting te pakken. Streuer had het op dat moment aan de stok met Holden, maar kon elke aanval afslaan. Echter zagen we team Streuer hierna niet meer doorkomen. Zij stonden met mechanische problemen (gebroken ketting) stil langs de baan. Aan de kop was de strijd echt losgebarsten. In deze strijd kwamen het team van Schlosser en Reeves nogal hard met elkaar in aanraking, maar beide teams konden hun weg vervolgen. En zo bleef de kopgroep bestaan uit 5 teams. Holden kon het tempo niet meer volgen en reed hierna een eenzame race. Echter in ronde 6 kreeg het team van Schlosser ook te maken met problemen en vielen uit. Reeves pakte met een alles of niets actie de eerste plaats over van Päivärinta en gingen de 8e ronde in als koplopers. Echter bliezen zij hun blok op en konden zij ook de race vanaf de zijlijn gaan volgen. De laatste 2 ronden werd een gevecht om de overwinning tussen Delannoy en Päivärinta. Deze werd nipt gewonnen door het Finse Duo Päivärinta – Kainulainen. Door deze overwinning werd passagier Kainulainen de eerste vrouw die een overwinning behaalde bij een WK-race. Holden kwam als 3e over de streep en pakte hiermee zijn eerste WK-podium. Team Roscher volgde op gepaste afstand en pakten de 4e plaats.

Het Zweeds – Nederlandse team van Gällros en Daalhuizen passeerden als 5e de finishvlag en pakten hiermee de nodige WK punten. Zij hadden het de gehele race aan de stok met team Rutz. Rutz crashte in de laatste ronde hard, maar kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Zondag : Warm-up en Goldrace.
Ook op de zondag stond de eerste sessie al om 8:00 op het programma. We konden de baan op voor onze warm-up training en deze verliep naar wens. Tijdens deze sessie werd door team Streuer een keurige 3e tijd op de klok gezet. Het span was er klaar voor meldden Bennie en Geert.

Om 14:00 was de start van de goldrace, die over 15 ronden verreden zou worden. Gelukkig had het zaterdagnacht geregend en was de temperatuur flink naar beneden gegaan. Dit maakte het allemaal wat aangenamer.
Team Streuer kende een wereldstart en doken als nummer 4 de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronden moesten Bennie en Geert direct vol aan de bak, want Schlosser  zette direct de aanval in. Elke aanval werd afgeslagen en het was dan ook een felle strijd. Door dit gevecht was het tempo iets gezakt en kon ook team Holden de aansluiting vinden. Het werd hierna een gevecht tussen deze 3 teams. Bennie kon dit 2 ronden volhouden, maar moest toen Schlosser laten gaan. Een ronde later kwam ook Holden voorbij. Bennie besloot om hem te gaan volgen om de banden enigszins te sparen. Vanaf ronde 9 werd er meer druk op Holden uitgeoefend. In de 10e ronde werd de druk voor Holden teveel en verremde zich, wat een stevige crash als gevolg had. Team Streuer had hierdoor de 5e plaats weer in handen. Bij de volgende doorkomst werd de race, middels de rode vlag, stilgelegd in verband met medische verzorging voor Holden. Gelukkig viel het mee en kwam hij er zonder ernstige blessures vanaf.
Door de 5e plaats scoorden we 11 WK-punten en bezetten na dit weekend de 6e plaats in de tussenstand van het WK. Door onze 0 score in de sprintrace hebben we wel een flinke achterstand ten opzichte van de kop van het veld opgelopen. We bevinden ons nu halverwege het seizoen en er kan nog van alles gebeuren.
De volgende ronde voor het WK is onze thuisrace, op het TT circuit van Assen. Tijdens de Gamma Racingdays op 6 en 7 augustus komen wij weer de baan op. Door de organisatie is gemeld dat het een volle bak gaat worden voor wat betreft het aantal deelnemers. Hierdoor is zelfs besloten om het aantal startende deelnemers te verhogen naar 28.
Maar voor het zover is heeft team Streuer nog een vol programma. Volgend weekend rijden Bennie en Geert enkele demo’s tijdens het evenement  “Bikers Classics” op het mooie circuit van Spa Francorchamps. Hierna volgen nog de IDM wedstrijden op Zolder en Schleiz.  

Laatst aangepast (dinsdag, 28 juni 2016 16:24)

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 8 gasten online
Kettingsponsor Spruit