Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Podiumplaats voor RCN Factory Racing

25 juli 2016 - Afgelopen weekend is RCN Factory Racing afgereisd naar België voor de BeNeCup wedstrijd in Chimay. Tijdens het weekend waren maar liefst 27 zijspannen aanwezig terwijl er maar 24 mochten starten in de wedstrijd. De teams moesten zich dus kwalificeren binnen de eerste 24 om de wedstrijd te kunnen rijden.
Vrijdag
Op vrijdag stond de eerste kwalificatie gepland om 17:10. Tijdens deze eerste kwalificatie moesten de teams de eerste twee ronden achter een safety car aanrijden. Zo konden de teams rustig de baan verkennen voordat ze begonnen met kwalificeren. Het was belangrijk om gelijk een goede tijd neer te zetten, de verwachting was dat het zaterdag zou gaan regenen. Na twee rondes achter de safety car aangereden te hebben ging het gas erop bij RCN Factory Racing, maar helaas was dit van korte duur. Na anderhalve ronde bleek namelijk dat het team weer last had van olielekkage. Gelukkig had team zich binnen deze twee rondes nog kunnen kwalificeren op een achtste plaats. Het team is de hele avond bezig geweest de olielekkage op te lossen en uiteraard alles weer schoon te maken. Maar het was afwachten of alles in de volgende kwalificatie wel heel zou blijven.
Zaterdag
De tweede kwalificatie werd verreden onder regenachtige omstandigheden. Vanwege het weer heeft RCN Factory Racing ervoor gekozen om niet te gaan rijden. De rondetijden zouden niet meer verbeterd worden en het was nog niet zeker of de olielekkage opgelost zou zijn. Het team wilde het risico niet nemen om tijdens deze omstandigheden olie te verliezen uit het blok. Tijdens de derde kwalificatie was het gelukkig droog, RCN Factory Racing was er dan ook op gebrand om hun tijd van vrijdag te verbeteren. De kwalificatie verliep erg goed; het team stond eerste tijdens deze kwalificatie totdat er een rode vlag werd gezwaaid. Na deze rodevlagsituatie hadden de teams nog zes minuten om te kwalificeren. Uiteindelijk heeft RCN Factory Racing zich gekwalificeerd op een derde plaats met een tijd van 01:51.040. Maar toen het team terug was bij de tent, bleek dat ze nog steeds last hadden van een kleine olielekkage. Het team is wederom de hele avond bezig geweest om alles te repareren en klaar te maken voor de races van zondag. Met behulp van Team Kentrop is het gelukt om de dynamo uit een ander blok in te bouwen in dit blok.
Zondag
Het was nog even spannend of het probleem met de olielekkage nu opgelost zou zijn. Hier zou het team tijdens de wedstrijd pas achter kunnen komen, maar uiteraard ging het team vol goede moed van start. RCN Factory Racing had dan ook een super start, na de eerste ronde kwam het team door als derde. Ze konden Team Kentrop goed volgen, liepen uiteindelijk op ze in maar konden het tempo niet bijhouden. Dit kwam door problemen met de koppeling in de laatste twee ronden. Gelukkig had RCN Factory Racing een grote voorsprong opgebouwd op de nummer vier, waardoor ze hun derde plek hebben kunnen behouden. Uiteraard was deze podiumplek de tegenslagen en al het werk aan
de motor meer dan waard. Daarnaast heeft het team haar tijd weer verbeterd: een tijd van 01:49.597 stond nu op de klok. Het team was dan ook super blij met deze resultaten! RCN Factory Racing is na de race gelijk aan de slag gegaan om de problemen met de koppeling te verhelpen. Het team had ontzettend veel zin in de tweede race na hun podiumplaats van eerder die dag. Na een lange dag wachten door verschillende rodevlagsituaties mochten de teams dan eindelijk rond 18:30 de baan op. Maar al in de eerste bocht tijdens de verkenningsronde bleek er iets mis te zijn, Nicholson kon het zijspan niet insturen. Het team reed naar een veilige plek om te kijken wat er aan de hand was. Het bleek uiteindelijk dat ze een mat van ca. 1m bij 30 cm hebben opgepikt met het voorwiel. Tijdens de eerste bocht kwam deze vast te zitten tussen het voorwiel en het spatbord. Ondanks de verschillende tegenslagen van het weekend; olielekkages, problemen met de koppeling en een mat onder het voorwiel, is RCN Factory Racing ontzettend tevreden met de prestaties die ze hebben geleverd. Ten opzichte van het jaar daarvoor hebben ze hun rondetijd verbeterd en uiteraard hebben ze weer een podiumplaats binnengesleept! De volgende race voor het ONK wordt verreden in het weekend van 12, 13 en 14 augustus tijdens het IDM weekend op het TT Circuit in Assen. We hopen dan ook dat er weer een hoop mensen zijn om ons hier aan te moedigen. Door de combinatie van het ONK met het IDM belooft het een vol startveld te worden met spectaculaire races!

 

Crash op Zolder

Tijdens de 2e wedstrijd op het Circuit van zolder. zijn Billy Gällross en Gerard Daalhuizen gecrashd. Voor een link naar het bericht van het Duitse Dpeedweek klik op deze tekstregels.

 

Het verlas van de wedstrijd van team Streuer is te lezen via deze link.


Laatst aangepast (maandag, 18 juli 2016 07:40)

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 9 gasten online
Kettingsponsor Spruit