Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Gamma Racing Day

Op 6 en 7 augustus stond de Gamma Racing Day voor Kees Endeveld en Jeroen Remmé op het programma. Tijdens dit evenement namen zij deel aan een wedstrijd voor het wereldkampioenschap zijspannen. Helder Sidecarshop-racing had een wild-card weten te bemachtigen voor deze wedstrijd en zo konden zij zich meten met de snelste rijders ter
wereld.
Door het drukke schema van dit evenement was er helaas weinig rij-tijd, maar desondanks gingen Kees en Jeroen vol goede moed en gemotiveerd de baan op zaterdagmorgen voor de eerste kwalificatie. Het tempo zat er vanaf het begin goed in, en zoals wij dat van Kees en Jeroen gewend zijn klokten ze zeer constant steeds snellere tijden. Iets wat uit eindelijk resulteerde in een 8e tijd met een 1.48,856. Geen persoonlijk record op Assen, maar zeker heel tevreden over de positie omdat het veld toch 30 zijspannen telde.
De tweede kwalificatie liep anders dan gehoopt. Vlak voordat de training van start ging viel er een bui regen, waardoor de tijden niet verbeterd gingen worden. Jammer maar dat betekende wel dat wij als 8e mochten starten in de race de volgende dag!
Zondagmorgen was het tijd voor de wedstrijd over 17 ronden. Kees en Jeroen waren gebrand om een mooi resultaat neer te zetten voor ongeveer 70.000 toeschouwers. De top tien was hun doel. De start was deze keer redelijk en ze doken als 8e de eerste bocht in. De tijden waren constant en ze waren ook al direct sneller als in de kwalificatie. Kees en Jeroen kwamen daarna in gevecht met meerdere combinaties waaronder het team van Smits en de regerend Nederlands kampioen Kentrop. Smits wist na een paar ronden Kees en Jeroen voorbij te steken maar even daarna moesten zij de strijd staken met mechanische problemen. De strijd met Kentrop en Gray duurde voort, maar Kees en Jeroen wisten deze groep voor te blijven tot aan de finish. Ze eindigden daarmee als 8e, voor ons een top resultaat!
Kees Endeveld: Dit weekend was voor ons een geweldig moment om te zien waar wij nu staan ten opzichte van de huidige wereldtop. Ik denk dat wij ons visitekaartje wel hebben afgegeven.

Laatst aangepast (dinsdag, 30 augustus 2016 18:57)

 

2 keer 3e plaats op de Lausitzring

Team Nijland Steenbergen (met invaller Jarno Bouius als passagier) zijn dit weekend 2 keer derde geworden in de F1 klasse.

Deze wedstrijd was in de Internationale Sidecar Trophy op de Lausitzring. Uitgebreide data volgt nog.

Laatst aangepast (zondag, 31 juli 2016 11:40)

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 10 gasten online
Kettingsponsor Spruit