Lelystad 2018
In 2018 hebben we weer een kennismakingsdag voor de zijspannen. Zondag 3 juni
Home

Helder Sidecarshop Racing pakt titel in Int. Sidecar Trophy

Na een maandje rust en was het tijd om af te reizen naar Frohburg (Duitsland), om daar het kampioenschap binnen te halen want daar was nog één puntje voor nodig. Op de zaterdagmorgen onder een stralend zonnetje werd er aangevangen voor de eerste kwalificatie. Net zoals bijna alle circuits in dit kampioenschap werd die gebruikt om de baan te leren. Dit omdat Kees Endeveld en Jeroen Remmé hier nog nooit geweest waren. Het mooie straten circuit was niet al te moeilijk volgens de mannen, en er werd al gauw snel gereden. Kees en Jeroen domineerden de training en werden met 3 seconden voorsprong op de tweede combinatie als eerste gekwalificeerd. De tweede training was niet veel anders. Kees en jeroen domineerden wederom en wisten hun tijd van eerder zelfs met 1,2 seconden te verbeteren.

Aan het einde van deze dag werd er aangevangen voor de sprintrace over 6 ronden. Vanaf pole position starten Kees en Jeroen redelijk en gingen als derde de eerste bocht in. Bij de laatste bocht zette Kees het span naast de leider om de koppositie over te nemen, maar vlak voor de streep kwam werd de rode vlag getoond. De wedstrijd werd afgebroken. Er waren twee spannen zwaar gecrasht. De race werd gecanceld omdat de medische assistentie van de gewonde coureurs veel tijd in beslag nam. Wij wensen alle betrokkenen en familie veel sterkte en beterschap.

Er bleef dus nog maar één wedstrijd over, en deze zou op zondag verreden worden. Wederom vanaf pole positie gingen Kees en Jeroen weer redelijk van hun plek. Bij de eerste doorkomst lagen ze eerste en deze keer met een goede voorsprong. Deze werd flink uitgebreid en zo reden Kees en Jeroen makkelijk en dominant naar de finish. En zo pakten zij hun eerste titel van het Int. Sidecar Trophy kampioenschap.

Kees Endeveld: Ik ben zo gelukkig met mijn eerste titel als rijder. Graag wil ik mijn team, sponsoren en supporters bedanken. Frohburg is een mooi circuit maar voor mij wel eentje met een verhaal. In 2004 is Petra Kooman (bakkeniste) op dit circuit om het leven gekomen. Daarom wil ik graag deze overwinning aan haar opdragen

 

Neewieert on wiels

Het zijspan van Roman Racing was vandaag te gast in Nederweert.
Op het evenement Neewieert on wiels.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast (zondag, 18 september 2016 18:30)

 

Zoek in nieuwsberichten

Plaatwielen
Hard aluminium geanodiseerd
€ 67.57 excl. b.t.w. (€ 81.75 incl. b.t.w.)
Wie is er on line?
We hebben 11 gasten online
Kettingsponsor Spruit